S příchodem desítek nových podniků do centra Ostravy, ty stávájící, již zavedené, modernizují své prostory a zvyšují nabídku. Jedním z příkladů je franšíza Potrefená Husa na Stodolní ulici.
Modernizovaná „Husa“ otevřela v průběhu začátku měsíce srpna.
Jiřík :
Pijeeem !
28.08.2015 15:22marek :
modernizace, kde? Vždy%t je to pořád stejné…
29.08.2015 14:00Martin [msstavby.cz] :
marek: Ne. Interiér je po rekonstrukci. Obě patra. Jednou z novinek je i „okno“ do kuchyně https://www.facebook.com/phostravastodolni/photos/pcb.1474647489502939/1474647239502964/?type=1&theater .
29.08.2015 17:58Marek :
martin [msstavby.cz]: to budou kuchaři nadšení… =) nevím, co jsem tam byl naposled, tak žádná velká změna.¨Ale to je jedno, není to podnik do kterého by mě to táhlo.
29.08.2015 19:56j.ree :
Dnes jsem se tam stavil. Musim rict, ze za ty ceny to tam vubec nestoji… Smazak za 180 (3 platky syra ve strouhance, ze ktere olej tekl + par hranolek a tatarka) je jinde i s nejakou lehkou oblohou. Za me celkove nic moc.. Tady v Ostrave nevim skoro o nicem, kde by se dalo slusne a dobre najist. Vzdycky jak prijedou mi zahranicni kamaradi, tak se ptaji na ceska jidla. V centru jsem ztracen. Do Trebovickeho mlyna se jim nechtelo, bo daleko …
Mate nejaky tip kam?
29.08.2015 20:10thvari :
j.ree: škoda že na české jídlo nemáme něco jako Havelskou korunu v Praze, kde člověk sežene kompletní jídelní menu tak jak si jej já pamatuji ze ZŠ :-D nic více obyčejně „českého“ v jídle snad není. http://www.havelska-koruna.cz/
Jinak mne napadá snad restaurace U Dvořáčků nad Bazalama?
29.08.2015 20:36j.ree :
Prave, neco takoveho, kde najdu typicka ceska jidla, chutna! a za normalni ceny, kam bych mohl brat navstevy, ktere dychti po knedlikach, cesnekacce a pivku. Myslim, ze takova restaurace citelne chybi.
29.08.2015 20:42Marek :
j.ree: potrefená husa a pizza coloseum, to jsou dva typy podniků, které jsou spíše pro ženské, než normálního chlapa. Jasně, jde i o ceny, ale primárně mě od tama odpuzuje ten styl. Já jsem spíše pro útulné hospody.
K té restauraci s dobrou kuchyní, tak ano, U Dvořáčků je dobrá volba, ještě o trochu lepší jsou ve staré kuželně (stejný majitel) a za rozumný kompromis ceny/kvality/útulnosti/dostupnosti/českých jídel a dobrého piva považuji Skákavého poníka =))
30.08.2015 04:33Martin [msstavby.cz] :
Marek: Jo aha. Něco ve stylu Kovárny nebo Šatlavy?
30.08.2015 11:55Marek :
martin [msstavby.cz]: vůbec, tohle jsou jen další „hospodské řetězce“. Mám rád originalitu, osobitost a ne, aby hospoda vypadal uniformně. Tenhle trend jen kopíruje fastfoody…
30.08.2015 12:51Martin [msstavby.cz] :
Marek: A to jsou?
30.08.2015 21:22aggu :
j.ree: Potrefená Husa má jen jeden problém. „Pivo“.
30.08.2015 21:46Moravská chalupa na Musorgského.
Loft v Přívoze. Osobně jsem ještě nezkoušel.
A ještě Hostinec ve Lhotce. Z centra autem kousek.
kdojekdo :
… nepřesnost.
30.08.2015 22:35U Dvořáčků je majitel objektu Rudolf Dvořáček, provozovatelem je rodina, resp. její část, Starou kuželnu provozuje syn Radim se svým OSVČ cateringem a objekt patří TJ Baník Ostrava.
David :
aggu: Pivo je katastrofa… nikdy víc.
31.08.2015 07:33SpinJ :
j.ree: Za mě navrhuji Hotel Green, za mostem přes Odru, směrem na Lhotku a pokud Ti nevadí prostředí obchodního centra, tak dobrou českou kuchyni dělají v Kaskádě na Karolíně. Do obou bych se nebál vzít známé nebo obchodní partnery.
31.08.2015 08:25SH :
Minulý týden Lokál otevřel pobočku v Brně, bylo by super, kdyby otevřeli i v Ostravě…
31.08.2015 10:03Miv :
martin [msstavby.cz]: Jezus vžyť to marek napsal: stará kuželna, skákavý poník. Někdy mi připadá, že přečtete jen půlku příspěvků a pak napíšete komentář.
31.08.2015 10:04j.ree :
aggu: No Chalupu jsem chtel, ale v sobotu zavreno, super … Pokud mohu srovnat s Polskem, jsou tady moznosti stravovani opravdu tragicke.
31.08.2015 10:37j.ree :
Ale chyba na me strane. Tragedie je cela stodolni sama o sobe. Kaju se.
31.08.2015 10:44PS2: Prosim admina o slouceni mych dvou poslednich prispevku v jeden. Dekuji
Tomas T. :
Na klasicka jidla rad chodim do kovarny u koupaliste za akordem. Vari tam dobre, ceny v pohode. Navic je to nonstop kuchyne, takze neni treba resit kdy dojdu. Bohuzel o nejakem podniku co by takto varil i v centru nevim….
31.08.2015 10:58Martin [msstavby.cz] :
Miv: Uklidni se. Raději se ujistím, ne? Reagoval na příspěvek, kde se vaří dobré české jídlo. Ale to neznamená, že nechodí i do jiných restaurací.
31.08.2015 15:54thvari :
SH: Souhlas, Lokál je sice dražší typ podniku, ale oproti Huse to je jako nebe a dudy. Když jsem měl před lety v létě stáž v Praze, byli jsme tam a velmi se mi to líbilo.
31.08.2015 19:01Martin [msstavby.cz] :
Černá Hvězda na Stodolní také chystá přestavbu interiéru. Na svém FB profilu tuto informaci zveřejnilo PROJEKTSTUDIO.
06.09.2015 10:53Také se přestavuje Bilbova nora vedle Mirroru.
Tento víkend otevřel přestavěný klub Fabric.